VEGAN TASSEN EN ACCESSOIRES

Vraagbaak

Wat is veganisme?

Je bent veganist of veganistisch wanneer je zoveel mogelijk afziet van elke vorm van exploitatie van, en wreedheid naar dieren voor kleding of andere doeleinden.

Dit betekent dat het eten en gebruik maken van producten van dierlijke oorsprong wordt vermeden. Er wordt geen vlees of vis, eieren of zuivelproducten of ander voedsel met dierlijke producten erin gegeten.

Daarnaast wordt er ook gelet op gebruik van dierlijke producten in kleding, verzorgingsproducten als wasmiddel, zeep, shampoo, etc. Dus kleding met bont, leer, suède, zijde, dons en wol wordt zo veel als mogelijk vermeden. In heel veel producten zit bijvoorbeeld gelatine of bijenwas. Ook producten waar op staat dat het op dieren is getest, worden vermeden.

 

Het is een manier van leven, een levensstijl, waarbij wordt gestreefd zo min mogelijk dierlijke producten te eten/drinken en te gebruiken. Er wordt altijd geprobeerd om het product te vervangen door een vegan alternatief, áls dat er is. Daar schort het aan: helaas zijn er niet altijd mogelijkheden om het dierlijke product te vervangen voor een vegan alternatief. Denk hierbij bijvoorbeeld aan medicijnen.

 

Hoe veganistisch iemand is hangt dus ook af van de persoonlijke omstandigheden.

Het aanpassen van voedsel is misschien nog wel het eenvoudigst. Eiwitten vind je in alles: noten, zaden, peulvruchten, graanproducten en in groenten en fruit. Maar… een veganist heeft een 20 – 30% grotere behoefte aan eiwitten. En dan dreigt daarnaast toch de kans op tekorten. Bij een eenzijdig voedingspatroon kan de hele gezondheid uit balans raken. Zeker wanneer je fanatiek sport, zware lichamelijke inspanning verricht, een ernstige ziekte hebt, of herstellende bent van een operatie, een kind bent  in de groei, of zwanger bent of borstvoeding geeft.

Geen lichaam is hetzelfde en elk lichaam zal anders reageren op het aangeboden voedsel.

 

Veel veganisten kiezen voor deze leefstijl om het milieu te sparen. Het maken van dierlijke producten kost enorme hoeveelheden grondstoffen als water, land en voer en geeft vervuilende afvalproducten zoals mest. Anderen kiezen voor een veganistische leefstijl in verband met dierenleed. Zo heeft een ieder zijn eigen motivatie.

 

Om die reden verkopen wij VEGAN tassen en accessoires!

www.vegantas.nl